Where events meet art!

Veilinghuis Bernaerts combineert de passie voor kunst en design tijdens uw event met een totaalbeleving van food en art.

Het veilinghuis is een gerenommeerd speler op de markt van kunst en veilingen in binnen- en buitenland. Zeven keer per jaar veilt Bernaerts kwaliteitsvolle kunstvoorwerpen met topstukken van Oude tot Moderne Meesters, Antiquiteiten, Design en Werk op Papier.

Onze infrastructuur voldoet voor elk event aan de allerhoogste eisen. Het stijlvolle en strakke interieur van onze grote veilingzaal past - net als de andere multifunctionele zalen - perfect bij de kleurrijke ambiance van het Antwerpse Zuid.

We bieden u een full service die garant staat voor een professionele en originele aanpak! Onze uitdaging ligt met name in het bedenken en uitvoeren van spraakmakende totaalconcepten voor al uw meetings, product-presentaties, recepties, walking diners, gala-avonden, seminaries, persvoorstellingen en private evenementen.

Platform Bernaerts
Platform via Bernaerts Platform via Bernaerts Platform via Bernaerts

BUSINESS EVENTS

Icoon van team

CLASSY MEETING

Een luxueuze receptie, een seminarie in alle comfort of liever een stijlvol walking diner? Alles is aanwezig, van een volledig uitgerust auditorium tot passende zaaltjes voor verkwikkende break-outs.

Icoon van champagne

WHEN BUSINESS MEETS PLEASURE

Zakelijk: ja! Saai: nooit! Elk zakelijk event tillen we op tot een hoger niveau. Gastronomische hapjes na een presentatie, een degustatiebuffet tijdens de persvoorstelling of een stijlvolle receptie als inleiding voor een productlancering. Muziek, sfeer, decoratie,… elk detail geven we een originele invulling.

Icoon van een ober

GALA DINER

Onze pianist speelt een deuntje op de achtergrond. De exquise amuses en de champagnetoren geven als aperitief zin naar meer. Neem plaats en geniet van de verschillende gangen die onze obers uw gasten serveren. De barista laat de koffie stilaan pruttelen. Ook de after dinner-cocktails staan al klaar voor een smaakvolle afsluiter.

6 RUIMTES

Bernaerts onderverdeling

Grondplan en technische fiche
Brochure


Platform via Bernaerts

BOX

De nieuwe zalen BOX en PARCOURS lopen in elkaar door en zijn zo de ideale ontvangst- en receptieruimte. Een revolutionaire ‘box’ werd voorjaar 2018 in het oude 19de eeuws depot geschoven.

100 staanplaatsen
120 m2

Platform via Bernaerts

PARCOURS

In de glazen vitrines en aan de schilderijwand zijn de nieuwste kunstvoorwerpen te bezichtigen alvorens ze tentoongesteld worden voor de veiling. Zo worden uw genodigden al bij het ontvangst ondergedompeld in de kunstwereld.

100 staanplaatsen
100 m2

Platform via Bernaerts

VEILINGZAAL

Op de 2de verdieping bevindt zich de prachtige veilingzaal als auditorium voor 140 gasten. Deze is zelfs uitbreidbaar tot 270 zitplaatsen en is zo de perfecte zaal voor bedrijfseminaries. Belichting en geluidsinstalliatie inclusief.

300 staanplaatsen
140 à 270 zitplaatsen
520 m2


Platform via Bernaerts

VERLATZAAL

Expositieruimtes Verlat en Museum lenen zich uitstekend voor een workshop rond kunst, een walking dinner of een gala dinner. Ze kijken beiden uit op de patio.

100 staanplaatsen
50 zitplaatsen
504 m2

Platform via Bernaerts

MUSEUMZAAL

De Museumzaal heeft met 2 raampartijen meer lichtinval. De ruimte kan door de ramen helemaal open te schuiven, doorlopen in de patio.

150 staanplaatsen
50 zitplaatsen
463 m2

Platform via Bernaerts

PATIO

In de tuin van het veilinghuis is het heerlijk vertoeven bij mooi weer, maar vormt ook voor de rokers een leuke plek. De patio wordt gratis aangeboden bij verhuur van 1 van de andere ruimtes.

100 staanplaatsen
50 zitplaatsen
155 m2

ART IN YOUR EVENT

Zoals het in een gerenommeerd veilinghuis past, krijgt historische of moderne kunst hier alle aandacht. In elke zaal prijken er op ieder moment unieke kunstwerken - antiek of design - die onder de hamer gaan of uit de hand verkocht worden. Deze geven uw feest een exclusieve, geheel eigen uitstraling.

We verweven kunst op een vernieuwende manier met uw event. Subtiel op de achtergrond of juist centraal in beeld. Met schilderijen, sculpturen, luchters, tapijten,… creëren we voor uw event het perfecte decor.


Platform via Bernaerts Platform via Bernaerts Platform via Bernaerts
Icoon van kunst

WORKSHOPS ROND KUNST

Laat u onderdompelen in de wereld van het veilingwezen. Onze experts leren je tijdens een boeiend seminarie alles over het verloop van een veiling, schattingsprijzen, vervalsingen,… Uw gasten gaan naar huis met tal van tips en tricks uit de kunstwereld.

Icoon van gastspreker

GASTSPREKERS

Veilinghuis Bernaerts is dé plaats waar op elke veiling de temperatuur wordt gemeten van de kunstmarkt. De familie Bernaerts organiseert al vier decennia veilingen van kunstvoorwerpen van de 15de eeuw tot hedendaags werk met als kroonstuk de 'Oiseau de ciel' van René Magritte, het duurst verkochte kunstwerk op Belgische bodem.

Het is een 'jeu de l'amour et du hasard', een altijd spannende strijd tussen verschillende bieders uit binnen-en buitenland die allen gemeen hebben te zoeken naar Schoonheid.
Experten bij Bernaerts kunnen u een inzicht bieden in deze fascinerende wereld…

Icoon van interactieve concepten

INTERACTIEVE CONCEPTEN

Hebt u een eigen idee hoe we kunst kunnen verwerken in uw event? Wij luisteren graag en vertalen uw wensen op een verrassende manier naar de realiteit. Geef ons gerust een seintje via info@platformbernaerts.be

Platform via Bernaerts Platform via Bernaerts Platform via Bernaerts